Keukeninstallateur zijn vereist gevoel voor esthetiek, creativiteit en grote precisie. Het is een baan waarbij u een keuken in al zijn complexiteit installeert, tot in het kleinste detail.

De job van een keukeninstallateur: een mix van esthetiek en technische vaardigheden

Het beroep van keukeninstallateur vereist gevoel voor esthetiek, creativiteit en precisie. Het omvat de plaatsing van keukens in al hun complexiteit, inclusief loodgieterswerk, elektrische installaties, schrijnwerk, meubelmontage en soms zelfs het maken van meubels op maat. De vaardigheden die nodig zijn om keukeninsstallateur te worden zijn gevarieerd, van het lezen en interpreteren van plannen tot het maken van de bestelde stukken en het kiezen van de juiste materialen.

Vereiste training en vaardigheden

De opleiding tot keukeninstallateur stelt u in staat om uitgebreide vaardigheden te verwerven en alle aspecten van het vak te beheersen samen met een professionele aanpak en het gebruik van krachtig gereedschap. Tot de doelstellingen van de opleiding behoren het uitvoeren van metingen, het lezen van plannen, het installeren van keukens volgens de huidige normen en het aansluiten van huishoudelijke apparatuur en loodgieters- en elektrische installaties. Om als keukenmonteur/installateur aan de slag te gaan, is het ook belangrijk om de juiste rechtsvorm voor uw bedrijf te kiezen.

Fases om u te vestigen als keukeninstallateur

De belangrijkste fases bij het opzetten van een bedrijf als keukenmonteur/installateur zijn opleiding, het voltooien van een voorbereidende cursus, het kiezen van een juridisch statuut, het afsluiten van een verzekering, het aanschaffen van de benodigde apparatuur en een voertuig, het opzetten van een communicatiestrategie en het vinden van klanten.

Het antwoord van Wipoz!

Om dit proces te vergemakkelijken en een volledige ondersteuning te bieden, biedt Wipoz! een online platform dat het administratieve en commerciële beheer van keukeninstallateurs vereenvoudigt. Dankzij Wipoz! kunnen keukeninstallateurs profiteren van een gecentraliseerd beheer van hun offertes, facturen en bestellingen en van een nauwkeurige opvolging van hun projecten, inclusief foto’s en andere documenten. Het platform vergemakkelijkt ook de communicatie met de klanten en zorgt voor een optimale traceerbaarheid tijdens het hele installatieproces. Door te kiezen voor Wipoz! kunnen keukeninstallateurs de efficiëntie en het professionalisme van hun werk verhogen.